Een Israëlische patrouille aan de grens met Gaza (archief).
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Israël voert luchtaanvallen uit op doelwitten in Gaza

Israël heeft vanavond luchtaanvallen op basissen van Hamas in de Gazastrook uitgevoerd. Dat hebben Palestijnse veiligheidsbronnen meegedeeld. De aanvallen volgden op een explosie aan de grens van de Gazastrook met Israël, waarbij vier Israëlische soldaten gewond geraakt zijn.

Bij de luchtaanvallen werden volgens Palestijnse bronnen drie basissen van Hamas ten oosten van Gaza-stad getroffen zonder dat er slachtoffers vielen. Een Israëlische legerwoordvoerder weigerde de aanvallen te bevestigen.     

De bomaanslag op de Israëlische soldaten heeft het leger wel bevestigd. Vier Israëlische militairen raakten gewond toen een explosief ontplofte op het moment dat ze er voorbij reden. Twee van hen zijn zwaargewond, zo heeft het leger meegedeeld.

De ontploffing aan de grens was een van de zwaarste grensincidenten sinds het einde van de jongste oorlog in de zomer van 2014.      

Meest gelezen