Videospeler inladen...

Russische minister van Buitenlandse Zaken: "Beschuldigingen over inmenging zijn onzin en roddels"

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov blijft ontkennen dat Rusland zich gemengd heeft in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ook nadat de FBI 13 Russen en 3 Russische organisaties officieel heeft aangeklaagd.

Openbaar aanklager Robert Mueller, die aan het hoofd staat van het zogenoemde Ruslandonderzoek dat de FBI uitvoert, heeft gisteren 13 Russen en 3 Russische organisaties officieel aangeklaagd. De beschuldiging: het opzetten van een complot om de Amerikaanse kiezers te misleiden.

De zet van Mueller lokte een opvallende reactie uit van de Amerikaanse president Donald Trump: voor het eerst gaf hij toe dat er wel degelijk sprake is geweest van Russische inmenging. "Een nieuw feit", analyseert Amerikakenner Björn Soenens.

Maar in Moskou blijft men die inmening staalhard ontkennen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov noemt de beschuldigingen "onzin" en "roddels". "Zolang er geen feiten zijn, is dit allemaal onzin", luidde zijn korte reactie.

Meest gelezen