Oud-topman van politievakbond NSPV naar rechtbank doorverwezen voor fraude

De raadkamer van Mechelen heeft voormalig NSPV-voorzitter Gert Cockx en diens echtgenote naar de rechtbank doorverwezen. Dat bevestigt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Het koppel zal zich moeten verantwoorden voor onder meer valsheid in geschrifte, verduistering door een ambtenaar, belangenmenging en passieve omkoping.

Het onderzoek naar Cockx en zijn echtgenote liep al sinds 2015, na een klacht van zijn voorganger Philip Van Hamme wegens vermeende frauduleuze praktijken bij de onafhankelijke politievakbond.

Het koppel zou vakbondsgelden gebruikt hebben voor privédoeleinden. Cockx zat een tijdje in de cel en werd opzijgeschoven bij het NSPV, maar beschuldigde op zijn beurt Van Hamme van een lastercampagne en wanpraktijken. Hij kreeg daarbij de steun van negentien andere vakbondsleden, die vervolgens door de nieuwe NSPV-top geschorst werden.     

Het onderzoek naar Cockx is nu afgerond en de raadkamer heeft de vordering van het parket gevolgd.

Meest gelezen