Videospeler inladen...

Schietpartij Florida: Boze scholieren eisen strengere wapenwet na bloedbad

Vandaag zijn in Florida honderden scholieren de straat op gegaan om voor strengere wapenwetten te pleiten na de dodelijke schietpartij op een middelbare school gisteren. Aan de manifestatie voor het gerechtshof in Fort Lauderdale namen ook talrijke overlevenden van het bloedbad deel. Leerkrachten, ouders en verschillende groepen sloten er zich bij aan.

In bewogen toespraken brachten jonge mensen hun treurnis om schoolkameraden tot uiting en hun diepe bezorgdheid over het uitblijven van wijzigingen aan de lakse wapenwetgeving in de Verenigde Staten, ondanks een reeks bloedbaden aan scholen en andere instellingen waaraan geen eind komt.    

Woensdag opende een 19-jarige met een halfautomatisch wapen het vuur op de Marjorie Stoneman Douglas High School in Parkland, een 50-tal kilometer van Fort Lauderdale. Zeventien mensen lieten het leven.

Sindsdien hebben leerlingen van de school op sociale media, in televisie-uitzendingen en op straat consequenties geëist en politici bekritiseerd die voor hun kiescampagne geld aannamen van de machtige wapenlobby NRA. "Shame on you", riep een scholier op de betoging van zaterdag, terwijl ze haar tranen wegveegde. "Genoeg is genoeg!".

"Als de president blijft zeggen dat er niets aan gedaan zal worden, dan zal ik hem vragen hoeveel geld hij van de wapenlobby NRA heeft gekregen", zei leerlinge Emma Gonzalez., die haar tranen moest bedwingen.
AFP or licensors
Een studente wijst op het feit dat politici zeer veel moeite doen voor de bescherming van het ongeboren leven, maar zich veel minder bekommeren over kinderen eens ze geboren zijn.
AFP or licensors

Meest gelezen