Videospeler inladen...

Solidariteitsactie voor Globe Aroma lokt honderden mensen

In Brussel hebben honderden mensen vanmiddag deelgenomen aan een solidariteitsactie voor kunstencentrum Globe Aroma. De politie had er vorige week 7 mensen zonder papieren opgepakt, wat de actievoerders veroordelen.

De actievoerders verzamelden op de Akenkaai vlakbij het Kaaitheater, waar ze luisterden naar getuigenissen van migranten over hun ervaringen met de politie. In het Kaaitheater zelf vinden nog heel de middag debatten plaats. Ook is er een juridische helpdesk opgericht waar verenigingen terecht kunnen met vragen over de juridische status van de mensen met wie ze werken.

Globe Aroma is een kunstencentrum dat met nieuwkomers werkt.  Vorige week pakte de politie er 7 mensen op die geen geldige verblijfsvergunning hadden. "Globe Aroma is een vereniging die nieuwkomers het gevoel geeft dat ze meer zijn dan profiteurs. Ik heb er veel eerbied voor, want daar werken vrijwilligers die er alles aan doen om nieuwkomers in de samenleving te verankeren", zo motiveerde een van de actievoerders zijn aanwezigheid.      

De solidariteitsactie wordt gevoerd onder het motto "One Alarm, Many Voices" en krijgt de steun van 13 culturele instellingen, waaronder Bozar, het Kaaitheater en de Beursschouwburg.   

Meest gelezen