Videospeler inladen...

Trump bezoekt slachtoffers schietpartij Florida

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de slachtoffers van het bloedbad in een school in Parkland, Florida, bezocht in het ziekenhuis. Dat deed hij samen met first lady Melania. "Het is bedroevend dat zoiets kan gebeuren", zei het staatshoofd.

Trump en zijn vrouw Melania hebben in het Broward Health North-ziekenhuis in de stad Pompano Beach gesproken met enkele slachtoffers, dat gebeurde achter gesloten deuren. Trump twitterde later een foto waarin hij een meisje ontmoet dat gewond geraakt is.

In een persconferentie nadien had hij lovende woorden voor de hulpverleners. Hij prees de snelheid waarmee de hulpverlening op gang kwam. "De artsen, de verpleegkundigen, het ziekenhuis, politie, ongelooflijk. De slachtoffers werden razendsnel naar het ziekenhuis gebracht, eentje zelfs in 19 minuten na het schot. Ongelooflijk."

Daarna bezocht Trump nog het politiekantoor in Broward County, waar hij de agenten heeft bedankt. "Ik was in het ziekenhuis met heel veel ouders en ze zijn heel dankbaar voor wat jullie hebt gedaan," verklaarde Trump.

De 19-jarige Nikolas Cruz schoot woensdag op de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland zeventien mensen dood. Hij maakte ook vijftien gewonden.

Meest gelezen