Vier keer doodstraf voor moordenaar van zesjarig meisje in Pakistan

Een 24-jarige man heeft vier keer de doodstraf gekregen voor de brutale moord en verkrachting van Zainab Ansari, een meisje van zes. Haar dode lichaam werd vorige maand teruggevonden op een vuilnisbelt. De zaak zorgde voor collectieve verontwaardiging in Pakistan. De dader zou ook andere meisjes in de omgeving misbruikt en vermoord hebben.

Zainab Ansari verdween begin dit jaar op weg naar de Koranschool. Ze werd op 9 januari dood teruggevonden op een vuilnisbelt in de buurt van het huis waar ze woonde, in Kasur, niet ver van de Pakistaanse stad Lahore. Het kind was verkracht, mishandeld en gewurgd. Van de dader was er geen spoor.

In Kasur gebeurden de voorbije twee jaar 12 gelijkaardige moorden. Vijf daarvan worden gelinkt aan Imran Ali. Tijdens het proces werden tientallen getuigen gehoord en dna-bewijs geleverd. Voor ontvoering, verkrachting, sodomie en moord is Ali vandaag vier keer ter dood veroordeeld. De man kan nog in beroep gaan.   

#JusticeForZainab

De dood van Zainab leidde de voorbije weken tot hevige betogingen tegen de regering en justitie in Pakistan. Die zouden te laks optreden tegen het seksueel misbruik van kinderen. Bekende Pakistaanse filmsterren en sportvedetten eisten dat de politie en het leger alles zouden doen om de moordenaar te vatten.

Dankzij beelden van een bewakingscamera kon de dader uiteindelijk gevat worden, maar het was de familie van het meisje die de beelden op het spoor kwam, niet de politie. 

Meest gelezen