Videospeler inladen...

Brand in meubelzaak aan kanaal in Brussel: 1 persoon naar het ziekenhuis, kwaad opzet niet uitgesloten

In een loods aan het Saincteletteplein in Brussel, waar een oude meubelzaak gevestigd is, is vanochtend brand uitgebroken. Bij de brand is een gewonde gevallen, die met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis is afgevoerd. 

De politie en de brandweer van Brussel kregen even voor 10 uur vanochtend een telefoontje met de mededeling dat er brand was uitgebroken in de Brusselse kanaalzone, ter hoogte van het Saincteletteplein. De brand bleek te woeden in een loods waar een meubelzaak in ondergebracht was.    

De brandweer heeft  een persoon uit de brand moeten halen die is overgebracht naar het ziekenhuis. De brand veroorzaakte veel rook die niet giftig bleek te zijn. Voor de omwonenden was er dan ook geen enkel gevaar.

Rond 11 uur was de brand onder controle en moest de brandweer alleen nog nablussen. Het parket van Brussel heeft zondagmiddag een expert naar de loods gestuurd om de oorzaak van de brand te achterhalen. Hij kon kwaad opzet niet meteen uitsluiten. De persoon die gewond raakte bij de brand was de uitbater en geen kraker. Dat heeft Johan Berckmans, woordvoerder van de politie laten weten. 

De burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, had eerder verklaard dat er 2 krakers in het gebouw aanwezig waren toen de brand uitbrak. Eén ervan was volgens haar op de vlucht geslagen. Maar dat blijkt niet de kloppen: uit onderzoek blijkt dat er slechts één persoon aanwezig was. 

Door de brand raakte het gebouw helemaal vernield. Het stond leeg en zou worden afgebroken voor nieuwbouw. Rond 18 uur is de laatste brandweerploeg naar de kazerne teruggekeerd.

Videospeler inladen...

Meest gelezen