Nicolas Maeterlinck

Johan Van den Driessche (N-VA): "Brusselaars zijn gebrek aan daadkracht en amateurisme beu"

"De Brusselaars zijn het gebrek aan daadkracht en amateurisme grondig beu waaraan Open VLD in de meerderheid zo ijverig meewerkt." Dat zegt Brussels parlementslid en fractievoorzitter Johan Van den Driessche (N-VA) in een reactie op een uithaal van Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel naar zijn partij.

Van den Driessche verwijst onder andere naar de rellen, de perikelen rond Samusocial, het Eurostadion en recentelijk nog vzw Gial.

Vanhengel liet gisteren in L'Echo optekenen dat "de N-VA niet in staat is om Brussel te besturen, aangezien ze Brussel niet als gewest wil". Nog volgens het Open VLD-kopstuk komen het discours en de houding van de N-VA meer en meer in de buurt van Vlaams Belang en wordt het voor de liberalen steeds moeilijker om de N-VA te steunen. 

Die verklaring was dan weer een reactie op een uitspraak van de Brusselse MR-topman Didier Reynders, die vorige week zei dat hij bereid is om met de N-VA samen te werken in Brussel. 

 "De N-VA wil ijveren voor een veilige thuis in een welvarend Brussel en zal, als zij daartoe de kans krijgt van de Brusselaars, zich daarvoor 100 procent inzetten", repliceert Van den Driessche nu. Het lijkt erop dat de kiesstrijd in Brussel volop aan het losbarsten is.

Meest gelezen