Nationalisten dringen Russisch cultuurcentrum binnen in Kiev

In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn een dertigtal nationalisten met geweld een Russisch cultuurcentrum binnengedrongen. De mannen waren lid van de organisatie C14 en beweerden dat het cultuurcentrum een basis was voor de Russische geheime dienst FSB, zo berichtten lokale media. 

Ze verbrandden Russische vlaggen en spoten onder meer "Dood aan Rusland" en "Weg met de FSB" op de muren. De opgeroepen politie liet begaan. Voor zondag is daarnaast een manifestatie gepland om de sluiting te eisen van het cultuurcentrum. De actie zou mogelijk ook gevolgen kunnen hebben voor het Oekraïense cultuurcentrum in Moskou, waar ze vrezen dat ze hun lokaal zullen verliezen.

De Russische ambassade in Kiev heeft formeel protest aangetekend bij het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken tegen "de aanval van radicale activisten" op het centrum en vraagt de lokale autoriteiten om "de nodige juridische stappen" te ondernemen tegen de daders.

Meest gelezen