2016 Invision

Topman van Weinstein Company is de laan uitgestuurd

De raad van bestuur van Weinstein Company heeft topman David Glasser ontslagen. Er zijn vragen over hoeveel Glasser afwist van het wangedrag van filmproducent Harvey Weinstein, die de voorbije maanden door tientallen vrouwen beschuldigd is van seksueel misbruik en intimidatie.

Glasser is COO bij de Weinstein Company. Hij leidde het bedrijf samen met de broers Harvey en Robert Weinstein. Eerder was hij hoofd personeelszaken en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de afhandeling van klachten over seksueel misbruik.

Het ontslag komt er na de officiële aanklacht van de procureur-generaal van New York tegen de broers Weinstein en hun bedrijf eerder van de week.

Volgens het Openbaar Ministerie heerste er binnen de Weinstein Company een cultuur van aanranding en intimidatie van vrouwelijke werkneemsters door Harvey Weinstein. Het management was daarvan op de hoogte, maar deed er volgens het Openbaar Ministerie niets aan.

Harvey Weinstein zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is en dat de beschuldigingen op niets gebaseerd zijn. Desondanks nam hij vorig jaar ontslag bij zijn bedrijf.

Momenteel lopen onderhandelingen om de Weinstein Company te verkopen aan investeerders. Glasser leidde die gesprekken en werd ook genoemd als de nieuwe directeur.

Meest gelezen