Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump: "FBI miste signalen over schoolschutter omdat ze te veel met Rusland bezig is"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het verband gelegd tussen de schietpartij op een school in Florida en het onderzoek van de FBI naar Russische inmenging tijdens de presidentsverkiezingen van 2016. In een tweet zegt hij dat de FBI te veel tijd aan het onderzoek spendeert.

"Erg bedroevend dat de FBI alle van de vele signalen heeft gemist die werden uitgestuurd door de schutter op de school in Florida. Dit is niet aanvaardbaar", twittert Trump. "Ze besteden te veel tijd aan het proberen te bewijzen van een Russisch complot met de Trump-campagne - er is geen complot. Ga terug naar de basis en maak ons allemaal trots."

De uitspraak van Trump komt er nadat de FBI eergisteren toegaf dat het bloedbad woensdag in een school in Parkland vermeden had kunnen worden. Daarbij zijn 17 doden en 15 gewonden gevallen. Op 5 januari had de federale politiedienst een waarschuwing over de dader ontvangen, maar die daarna niet nagetrokken.

Lees verder onder de tweet.

Eergisteren bracht Trump nog een bezoek aan de slachtoffers van de schietpartij. Hij drukte zijn medeleven uit, zei dat hij er alles zou aan doen dat kinderen op school veilig zouden zijn, maar zweeg in alle talen over de liberale Amerikaanse wapenwet.

Meest gelezen