Videospeler inladen...

Vluchtmisdrijf in Molenbeek: 3 gewonden, daders spoorloos

In Molenbeek is gisteravond rond 8 uur een wagen met Franse nummerplaat tegen hoge snelheid tegen een tramhokje gereden. 3 mensen die daar stonden te wachten raakten lichtgewond. De bestuurder en zijn passagier sloegen op de vlucht.

Het ongeluk gebeurde op de Gentsesteenweg, ter hoogte van de halte Van Zande.  Een wagen reed daar tegen hoge snelheid in de richting van Sint-Agatha-Berchem. De bestuurder moet op een gegeven moment de controle over het stuur hebben verloren waardoor de wagen tegen het tramhokje terechtkwam.

"Getuigen hebben de bestuurder en een passagier zien uitstappen. Ze hebben zich wat verder op de stoep gezet maar zijn toen plots verdwenen. Bij controle van de boordpapieren bleek de wagen niet reglementair te zijn ingeschreven", zegt commissaris Johan Berckmans van de politiezone Brussel-West. De identiteit van de inzittenden kon dan ook niet achterhaald worden, maar de 2 worden actief opgespoord.  

Het is niet de eerste keer dat Brussel wordt opgeschrikt door een vluchtmisdrijf. In Schaarbeek werden nog maar een maand geleden een vader en zijn 5-jarige dochter van hun fiets gemaaid toen ze ter hoogte van het Josaphatpark fietsen op de stoep. Ook toen ging de dader ervandoor.  

Meest gelezen