"Patser" valt in de smaak in Vlaanderen én Nederland

De voorbije vier weken hebben 275.000 mensen de film "Patser" van Adil el Arbi en Bilall Falah gezien, in Vlaanderen. In Nederland staat de teller op ruim 100.000, en dat hebben ze daar sinds de jaren 80 niet meer gezien voor een Vlaamse film.

Vier weken in de bioscoop en nog altijd te zien in evenveel zalen als bij de start: verdeler KFD is heel tevreden. Tot nu toe hebben 275.000 mensen een kaartje gekocht. 

Nederland: "grootste succes sinds jaren 80"

In Nederland heeft "Patser" ook succes; sinds 1 februari zijn daar al ruim 100.000 mensen gaan kijken. Het is van de jaren 80 geleden met "Hector" en "Koko Flanel" dat een Vlaamse productie nog zoveel volk trok in Nederland. Vanaf 28 februari is "Patser" te zien in Waalse en Franse cinema's.

Het succes van "Patser", met Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe,  is een opsteker voor de Vlaamse film. Voor sommige andere films van eigen bodem was er de laatste tijd bitter weinig belangstelling.

Meest gelezen