Brugwachtershuisje in Hamme wordt horecazaak

De gemeente Hamme zoekt een uitbater voor het brugwachtershuisje aan de Durme, bij de bekende Mirabrug. Het huisje is waardevol erfgoed, maar wordt nu omgevormd tot een horecazaak. Vandaag konden mogelijke kopers een kijkje nemen in het brugwachtershuisje.

De gemeente Hamme wil dat er in het huisje aan de Mirabrug een horecazaak komt, gecombineerd met een toeristisch infopunt. Het huisje kijkt uit op de Durme en ligt middenin een gebied met veel wandel- en fietsroutes. De potentiële kopers moeten wel nog verbouwen.

"Er moet nog een nieuwe keuken komen en we willen ook een terras aanleggen. Het wordt afwachten of alles voor ons financieel haalbaar zal zijn", zegt Maurice De Lander, een van de geïnteresseerden. Wie interesse heeft, kan op maandag 3 maart ook nog een kijkje gaan nemen. 

De Mirabrug kreeg haar naam en bekendheid dankzij de speelfilm "Mira", met Willeke van Ammelrooy en Jan Decleir in de hoofdrollen. 

Meest gelezen