© Geert Van Hoeymissen 2017

De Klara's: genomineerden zijn bekend, en klassiek en jazz krijgen er "wereldmuziek" bij

De genomineerden voor De Klara's, de Classical Music Awards, zijn bekend, onder hen de sopranen Lore Binon en Ilse Eerens. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op woensdag 14 maart in Flagey. Voor het eerst wordt naast "klassiek" en "jazz" ook "wereldmuziek" bekroond.

De Klara's zijn de muziekprijzen voor al wie zich in 2017 in de klassieke muziek, jazz én wereldmuziek heeft laten opmerken. De prijzen zijn een samenwerking tussen radiozender Klara en het Klarafestival.

Dit jaar zijn de categorieën van De Klara’s uitgebreid. Naast "Jonge belofte" worden er ook prijzen uitgereikt aan "Beste solist" en "Beste ensemble". Bij de cd-prijzen wordt voor het eerst een onderscheid gemaakt tussen Belgische en Internationale prijzen. Naast "klassiek" en "jazz" wordt ook "wereldmuziek" bekroond.

De genomineerden:

Jonge belofte van het jaar:
1. Lore Binon, sopraan
2. Wies De Boevé, contrabas
3. Bram Delooze, piano, jazzpiano
 
Solist van het jaar:

1. Ilse Eerens, sopraan
2. Daan Vandewalle, piano
3. Gwen Cresens, accordeon
 
Ensemble van het jaar:

1. Het Collectief, chamber music quintet
2. Psallentes, plainchant & polyphony
3. Vox Luminis, early music ensemble

Categorieën waar de winnaar meteen wordt verkozen:

•    Muziekpersoonlijkheid van het jaar
•    Prijs Iedereen Klassiek
•    Klara Carrière-prijs
•    Beste Belgische cd Klassiek
•    Beste internationale cd Klassiek
•    Beste Belgische cd Jazz
•    Beste internationale cd Jazz
•    Beste Belgische cd World
•    Beste internationale cd World  

In de jury zitten Liesbet Vereertbrugghen, Marc Weyts, Chantal Pattyn (Klara), Jerry Aerts (deSingel), Jeroen Vanacker (Concertgebouw Brugge), Hendrik Storme (Klarafestival), Ulrich Hauschild (Bozar Music) en Gilles Ledure (Flagey).

Meest gelezen