"Black Panther" kassucces in VS tijdens openingsweekend

"Black Panther" is in de VS op weg naar een recordopbrengst aan de kassa's in het President's Day-weekend. Volgens The Hollywood Reporter zal de film in 4 dagen tijd een omzet van meer dan 235 miljoen dollar halen. De film komt zo hoog in het lijstje terecht van de films met het sterkste openingsweekend aller tijden. 

De nieuwe superheldenfilm van de befaamde Marvel-studio heeft een vrijwel volledig zwarte cast en is gemaakt met veel respect voor de Afrikaanse tradities en cultuur.  De Black Panther waarvan sprake is de heerser van het fictieve koninkrijk Wakanda. De hoofdrollen zijn voor Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong'o. De soundtrack is geproducet door hiphopicoon Kendrick Lamar.

Voor het openingsweekend werd voor de film een opbrengst van meer dan 170 miljoen dollar verwacht. Het is zelfs meer, de opbrengst zou zo'n 235 miljoen dollar (190 miljoen euro) zijn. De film moet zo in het rijtje van films met de sterkste openingsweekends enkel twee "Star Wars"-film laten voorgaan: "Star Wars: The Last Jedi" (241,6 miljoen dollar in het eerste weekend) and "Star Wars: The force awakens" (288,1 miljoen dollar). "Black Panther" had ook al het record van  meeste tickets in voorverkoop  voor een superheldenfilm ooit in de VS verbroken. 

De film speelt in de VS in 4.020 bioscopen en lokt een erg divers publiek naar de zalen. Het openingsweekend van "Black Panther" is ook de sterkste start ooit voor een film van een Afro-Amerikaanse regisseur (Ryan Coogler). 

Meest gelezen