Clooney's schenken half miljoen dollar aan betoging tegen vuurwapens

George en Amal Clooney zullen 500.000 dollar schenken voor de organisatie van een anti-vuurwapens betoging op 24 maart in Washington. Dat liet de acteur via zijn agent weten.

Een half miljoen dollar, zoveel zullen sterrenkoppel George en Amal Clooney geven om een anti-vuurwapens betoging in Washington te helpen organiseren. De "Mars voor ons Leven" wordt georganiseerd door vijf overlevenden van de schietpartij van vorige week in een middelbare school in Florida. Daarbij kwamen zeventien mensen om het leven. De betoging pleit voor meer controle op vuurwapens.

In naam van onze kinderen Ella en Alexander doen wij een schenking van 500.000 dollar om dit grensverleggend evenement te helpen financieren. Het leven van onze kinderen hangt er van af

George Clooney, acteur

"Amal en ik zijn zo geïnspireeerd door de moed en welbespraaktheid van deze jonge jongens en meisjes van de Stoneman Douglas school", aldus Clooney. "Ons gezin zal op 24 maart aanwezig zijn aan de zijde van deze ongelooflijke generatie jonge mensen die vanuit het hele land komen. In naam van onze kinderen Ella en Alexander doen wij een schenking van 500.000 dollar om dit grensverleggend evenement te helpen financieren. Het leven van onze kinderen hangt er van af".

Talrijke bekende Amerikanen, van Jennifer Lopez tot Luis Fonsi via Kim Kardashian tot Ellen De Generes, zijn na de schietpartij in de bres gesprongen om striktere controle op vuurwapens te krijgen.

AP

Meest gelezen