"Vrijpostige" Sally Field slaagt dan toch in haar opzet

Amerika heeft een nieuwe vedette en zijn naam is Adam Rippon. Momenteel vertoeft hij op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea en van daaruit heeft hij de harten van veel Amerikanen veroverd door een aantal hilarische tweets. Samen met het Amerikaanse team veroverde hij brons in de landencompetitie van het kunstschaatsen en dat ging ook aan Sam Greisman niet onopgemerkt voorbij. De zoon van actrice Sally Field zag een afspraakje met Rippon wel zitten en dus nam Field zelf het heft in handen. Het internet smulde van zoveel vrijpostigheid. Maar met resultaat, zo blijkt nu.

Het begon allemaal met een grap van Greisman, die aan zijn moeder vroeg hoe hij zijn "olympische vlam" moest aanpakken. De Oscarwinnares zag onmiddellijk wat haar zoon bedoelde:

Sally Field nam vervolgens het heft zelf in handen, retweette het bericht van haar zoon en tagde daarbij Rippons naam. Tot afgrijzen van haar zoon, die mama’s hulp toch een brug te ver leek:

Field werd onmiddellijk een trending topic op Twitter, alom geprezen voor zoveel lef:

Intussen wachtte Amerika met spanning af of Rippon zou reageren: 

Op Buzzfeed News verduidelijkte Field intussen dat haar zoon zich momenteel doodschaamt en dat ze zich terugtrekt uit de hele affaire, "maar ik zou Adam wel graag in onze familie opnemen".

En er kwam een reactie van Rippon zelf, die Field eerst als "stoutmoedig" omschreef, maar er daarna aan toevoegde: "Sam, ik heb grote bewondering voor je moeder. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar ooit zullen ontmoeten. Daarom, bedankt moeder!" Conclusie: mission accomplished.

Wat dan weer volgende reactie op Twitter uitlokte:

Meest gelezen