© VRT - Tom Cornille

Annelies Moons gaat "Culture club" op vrijdag presenteren

Radio 1 zendt "Culture club" voortaan op vrijdag uit met Annelies Moons als vaste presentator. Dat meldt de VRT-radiozender. Het programma zal 2 uur duren in plaats van 1 uur.

Cultuurliefhebbers die naar "Culture club" op Radio 1 luisteren, moeten voortaan op vrijdagavond op de VRT-radiozender afstemmen. Het programma is vanaf 23 februari op de laatste dag van de reguliere werkweek te horen.

"Culture club" zal 2 uur duren in plaats van 1 uur, van 18 uur tot 20 uur. "De wereld vandaag" duurt hierdoor een uur minder lang op vrijdag en loopt die dag van 16 uur tot 18 uur.

Rechtstreeks verslag

Annelies Moons was de voorbije weken al de vaste vervanger van presentator Sofie Lemaire en zal die taak vanaf vrijdag definitief voor haar rekening nemen. Wel zal Lemaire nog geregeld als expert haar opwachting in het programma maken.

Door het nieuwe uitzendmoment kan "Culture club" vaker rechtstreeks verslag uitbrengen van culturele evenementen. Zo trekt het programma komende vrijdag al naar de tentoonstelling "Spanish still life" in Bozar in Brussel. Op 16 maart staat de tentoonstelling "Hugo Claus. Achter vele maskers" in het Letterenhuis in Antwerpen op het programma. Op 30 maart staat Beaufort 2018 in Oostende centraal.

Meest gelezen