Burgemeester Kortrijk na vechtpartijen: "Het is hier de Far West niet"

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne ontkent dat er jeugdbendes actief zijn in zijn stad. Dat heeft hij maandagavond gezegd aan verschillende slachtoffers van de twee recente vechtpartijen, onder meer aan het station van Kortrijk. De slachtoffers kwamen naar de gemeenteraad om te horen wat de stad gaat doen na de twee recente incidenten.

Het Vlaams Belang noemt de recente incidenten in de Kortrijkse stationsbuurt vreemdelingengeweld. Maar er zijn volgens de burgemeester ook autochtone jongeren betrokken bij die vechtpartijen.

De slachtoffers willen vooral dat de daders gepakt worden. Tim Devoddere werd begin februari neergestoken op het Schouwburgplein. Hij kon zelf al daders herkennen. En hij wou van de burgemeester horen wat er nu gaat gebeuren.

De burgemeester van Kortrijk overweegt nu een contactverbod voor de daders van de recente vechtpartijen.

Meest gelezen