Thiago Garcia/Arturo Muñoz/Matias Careaga

Hoop voor de eenzame kikker Romeo: verzorgers hebben genoeg geld voor zoektocht naar Julia 

Er is weer hoop voor de Sehuencas-waterkikker Romeo. Omdat hij de laatste is van zijn soort -en die soort dus met uitsterven bedreigd is-, schreven zijn verzorgers hem in op een datingsite. Die laatsten hebben nu genoeg geld ingezameld voor hun zoektocht naar een Julia voor de eenzame Romeo. 

Romeo is het laatste bekende exemplaar van de Sehuencas-waterkikker uit Bolivia. Als hij niet snel een partner vindt om zich mee voort te planten, sterft zijn soort uit. De verzorgers van het groene beestje konden geen vrede nemen met die gedachte: ze moesten en zouden de kikker redden.

"Toon deze Valentijnsdag uw liefde voor onze wilde wereld en help ons om een partner te vinden voor Romeo, de eenzaamste kikker van de wereld!" Zo luidde de oproep van de verzorgers, die vorige week gelanceerd werd om de diersoort van zijn ondergang te redden.

Om hun boodschap kracht bij te zetten, deden de verzorgers iets heel opmerkelijk. Ze maakten een profiel aan voor Romeo op de datingwebsite Match. Hij stelt zichzelf daarop voor als volgt: "Wel hallo daar. Ik ben Romeo en ik hoop hier mijn perfecte match te vinden zodat we onze eigen soort kunnen redden (geen druk ;))."

Romeo is de enige levende Sehuencas-waterkikker waarvan we vandaag weet hebben

De actie van de verzorgers is ludiek, maar hun boodschap is ernstig. "Toen biologen Romeo tien jaar geleden in gevangenschap namen, wisten ze dat zijn soort waarschijnlijk in de problemen zat, maar ze hadden nooit kunnen voorspellen dat ze in al die jaren geen enkele andere kikker zouden vinden. Romeo is de enige levende Sehuencas waterkikker waarvan we vandaag weet hebben", aldus de verzorgers.

De oproep kende een groot succes: mensen van over de hele wereld doneerden in totaal zo'n 25.000 dollar voor de eenzame kikker. Genoeg om de dure speurtocht naar een levensgezel voor Romeo te bekostigen. Met het geld zullen wetenschappers onderzoeksexpedities uitvoeren naar gebieden waar de Sehuencas-waterkikker vroeger veel voorkwam. Op die manier hopen ze Romeo uit zijn eenzaamheid te verlossen, en een diersoort te redden.

Meest gelezen