Iconische Brusselse horecagroep failliet

De Brusselse Franstalige rechtbank van Koophandel heeft het faillisement uitgesproken over de horecagroep die "La Maison du Cygne", "Les Brasseries Georges" en andere bekende restaurants uitbaat. Er zou een betalings­achterstand van miljoenen euro's zijn. 

Na aanhoudende financiële problemen zijn elf restaurants van dezelfde  horecagroep failliet verklaard door de Brusselse rechtbank van Koophandel. Het gaat onder meer om de bekende zaak "La Maison du Cygne" op de Brusselse Grote Markt. 

De verschillende restaurants zijn eigendom van de broers Beyaz en verkeerden al enige tijd in slechte papieren. Door de faillisementen staan een 160-tal banen op de tocht. De broers Beyaz probeerden nog een doorstart te forceren, maar een faillissement bleek de enige mogelijke uitweg. 

Aanslagen en voetgangerszone oorzaak van financiële problemen volgens zaakvoerders

De meeste van de 160 werknemers zijn al sinds eind december niet meer betaald, hoewel de meeste zaken al die tijd openbleven. Andere schuldeisers wachten al veel langer op hun centen. Na vier jaar van wanbetaling zou de schuld tot 3,5 miljoen euro opgelopen zijn. De zaakvoerders wijten de financiële problemen aan de aanslagen en de voetgangerszone in het centrum van de hoofdstad. 

Meest gelezen