Museum voor Schone Kunsten Gent geeft Russische bruiklenen terug

Het Museum voor Schone Kunsten van Gent zet de bruikleen van 26 Russische kunstwerken stop, dat hebben het museum en het Gentse stadsbestuur laten weten. De 26 kunstwerken worden nu terug gegeven aan de eigenaars, het echtpaar Toporovski.

Gisteren raakte bekend dat de onderzoekscommissie ontbonden werd die de authenticiteit van de werken moest onderzoeken. Vandaag laat de Stad Gent weten de bruikleenovereenkomst stop te zetten en de werken terug te geven aan de eigenaars. Zo lijkt er een einde te komen aan de saga.

De werken werden eind januari reeds uit de tentoonstellingsruimte verwijderd maar zullen nu dus definitief terug gegeven worden. De vraag over de echtheid van de werken wordt nu overgelaten aan de Stichting Dieleghem, de eigenaars van de werken.

We hebben beslist om de bruikleenovereenkomst met de Stichting Dieleghem stop te zetten, aangezien we de werken niet exposeren en het authenticiteitsonderzoek niet langer doorgaat

Annelies Storms, schepen van Cultuur Gent

"We hebben beslist om de bruikleenovereenkomst met de Stichting Dieleghem stop te zetten, aangezien we de werken niet exposeren en het authenticiteitsonderzoek niet langer doorgaat." zegt de Gentse schepen van Cultuur Annelies Storms (SP.A). 

Meest gelezen