Videospeler inladen...

Vliegtuigkaapster in "Amazones": "Zonder gewapend verzet kunnen we Palestina niet bevrijden"

VRT-journaliste Phara de Aguirre geeft de aftrap voor haar driedelige documentairereeks "Amazones" met enkele exclusieve beelden. In het programma gaat ze op zoek naar vrouwen die de wapens opnemen.

Phara onderzoekt waarom de vrouwen die radicale keuze hebben gemaakt en wat de gevolgen daarvan zijn, voor henzelf en voor hun omgeving.

In de eerste aflevering trekt de journaliste naar Israël en Palestina, waar sinds 1948 een conflict om land woedt met eeuwenoude wortels. Ze praat er met Palestijnse verzetsstrijdsters en vrouwen van het IDF, het Israëlische leger. Zo hoort Phara beide kanten van het verhaal uit de mond van verschillende generaties strijdlustige vrouwen.

Heb jij een vraag voor journaliste Phara? Canvas organiseert na de uitzending van "Amazones" - om 22.10 uur - een Facebook Live op de Facebookpagina van Canvas met journaliste Phara De Aguirre en filosoof Ludo Abicht. 

Amazones, vanavond om 21.15 uur op Canvas.

Meest gelezen