Professor trekt de aandacht van studenten met luidkeelse begroeting

Het is niet altijd makkelijk de aandacht van studenten te trekken aan het begin van een les. Daar heeft Chris Dula, die psychologie doceert aan de East Tennessee State University, iets op gevonden. Hij roept de studenten, als hij klaar is om de les te starten, een luidkeelse "Hello" toe. Al zit er meer achter de gil dan alleen maar de aandacht te trekken, zo verklaarde 48-jarige Dula aan Buzzfeed News.

Het was de 19-jarige student Evan Dennis die een compilatie van diverse "Hello"-‘s op sociale media deelde, een filmpje dat onmiddellijk viraal ging:

De begroeting is dan ook opmerkelijk en dat leverde reacties op als:

Dula: "Dit ritueel maakt deel uit van mijn positieve manier van leven. Een manier die ik geprobeerd heb vol te houden zelfs als het moeilijk ging, bijvoorbeeld toen ik een alcoholverslaving had."

"Ik heb altijd geweten dat lesgeven mijn droomjob zou worden. Ik heb dan de positieve gedragingen en houdingen van degenen die ik als beste leerkrachten beschouwde, overgenomen. Om het zo mijn missie te maken om studenten zoveel mogelijk bij te staan en geïnteresseerd te houden. Met resultaat blijkbaar, want toen er kanker bij mij vastgesteld werd, heb ik honderden steunbetuigingen gekregen."

"Dat dit filmpje nu zo’n succes is, is ronduit verbazingwekkend", aldus Dula nog, wiens lessen het meest door studenten zouden bijgewoond worden.

Meest gelezen