Borstenknijper krijgt twaalf maanden cel 

Een man uit Etterbeek die afgelopen zomer op straat een vrouw zonder enige aanleiding in de borsten kneep, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot 12 maanden cel. De rechter tilt zwaar aan de feiten en gelooft de spijtbetuigingen van de beklaagde niet. 

In juli vorig jaar lief het slachtoffer samen met haar vriend op straat in Etterbeek. Ze kruisten het pad van een 42-jarige Nepalese man, die zonder enige aanleiding op de vrouw afstapte en haar in de borsten kneep. Haar vriend verwittigde de politie, die de man even verderop kon arresteren.

Feiten zijn zeer ernstig, verwerpelijk en onaanvaardbaar

Rechter, correctionele rechtbank Brussel

“De feiten zijn zeer ernstig, verwerpelijk en maatschappelijk onaanvaardbaar”, sneerde de rechter in haar vonnis. “Door zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft hij de seksuele integriteit van zijn slachtoffer ernstig aangetast.” De man had op zijn proces zijn spijt betuigd en zei dat hij dronken was toen hij de feiten pleegde, maar daar hechtte de rechtbank weinig geloof aan. “Hij heeft enkel zijn spijt betuigd om zo te proberen een bestraffing te ontlopen. Hij lijkt de gevolgen van zijn daden onvoldoende te beseffen.” 

De veertiger, die zichzelf verdedigde, had op het proces om een werkstraf gevraagd. Maar volgens de rechter is een werkstraf niet voldoende, gezien zijn antecedenten.  Zo werd hij eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 maanden voor feiten van diefstal. De man kreeg vandaag een effectieve gevangenisstraf opgelegd van 12 maanden. 

Meest gelezen