Recordwinst voor Ageas

Ageas heeft vorig jaar een recordwinst geboekt van 623 miljoen euro. De verzekeraar trekt het dividend structureel fors op.

Ageas zag de premie-inkomsten het voorbije jaar met 7 procent stijgen tot 33,8 miljard euro. De Aziatische activiteiten van de verzekeraar (onder meer China, Thailand, Maleisië en India) groeiden het sterkst.  Ook de meerwaarde op de verkoop van de Italiaanse activiteiten leverde Ageas eenmalig extra winst op. Die verkoop past in de strategie van de verzekeraar om in te zetten op groeimarkten zoals Azië en markten waarin het sterk staat.

De grote schikking die Ageas in 2016 trof met de aandeelhouders van de vroegere Fortis Holding, waarvan Ageas de juridische opvolger is, blijft de groep geld kosten. Zoals bekend haalde Ageas afgelopen jaar 100 miljoen euro extra uit de schuif om de gedupeerde aandeelhouders tevreden te stellen. De schikking loopt nu op tot 1,3 miljard.

Door de sterke operationele resultaten trekt Ageas het gewone dividend met een kwart op van 1,70 naar 2,10 euro.

Meest gelezen