Videospeler inladen...

AZG: "13 hulpposten verwoest voorbije drie dagen in Oost-Ghouta, Syrië"

Hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen zegt dat 13 hulpposten in Oost-Ghouta de voorbije drie dagen zijn verwoest door bombardementen van het regime.

Het leger van president Assad probeert het rebellengebied Oost-Ghouta bij de hoofdstad Damascus te heroveren en dat gaat gepaard met massale bombardementen, onder meer op burgers. Volgens Artsen Zonder Grenzen zijn er de voorbije dagen zo'n 240 doden en 1200 gewonden gevallen bij de bombardementen.  

De overgebleven hulpposten worden overspoeld met doden en gewonden. De hulporganisatie zegt dat het regime van president Assad maar met mondjesmaat medische hulp toelaat. Pijnstillers en chirurgisch materiaal worden tegengehouden, aldus Artsen Zonder Grenzen.  

Artsen Zonder Grenzen vraagt nu aan alle partijen de vrije doorgang voor medisch personeel, en voor gewonden die geëvacueerd moeten worden.

“De nood aan levensreddende medische zorg is bijzonder hoog in Oost-Ghouta,” zegt Lorena Bilbao, verantwoordelijke voor de hulpprojecten van Artsen Zonder Grenzen in Syrië. “We kunnen een aantal ziekenhuizen helpen met de bevoorrading van bepaald medisch materiaal, zoals hechtingsdraad en infuusvloeistof. Maar er zijn ook dingen die wij niet meer kunnen leveren en waarvan de voorraad totaal uitgeput is, zoals bloed, verdovingsmiddelen en intraveneuze antibiotica.” Dat zijn zaken die cruciaal zijn voor chirurgie. Het gebrek eraan is alarmerend, zeker gezien de intensiteit van het geweld.

Videospeler inladen...

Meest gelezen