En de eenzame supporter, die bleef zijn ploeg maar aanmoedigen...

Beelden van volle stadions, de ene keer al wat meer gevuld dan de andere keer, maken deel uit van de wekelijkse verslaggeving van voetbalwedstrijden. Maar het is niet altijd zo. Daar kan de Britse voetbalploeg Witham Town FC over meepraten. Afgelopen weekend zagen de voetballers in hun wedstrijd tegen Grays Athletic FC zich aangespoord worden door welgeteld één supporter. Maar die liet dan zo luid, en vooral zo enthousiast van zich horen dat het internet niet anders kon dan deze man, James Beardwell, prijzen voor zoveel clubliefde.

Het was Andrea Smith die de eenzame supporter opmerkte, die nochtans het beste van zichzelf gaf, de hele wedstrijd lang. Hij zong en danste, de clubsjaal rondzwierend, in de hoop zo zijn ploeg naar de overwinning te leiden. Wat uiteindelijk niet lukte, want Witham verloor met 4-1. Maar een internetvedette, die was geboren:

Nieuwsmedia pikten het filmpje op en plakten er adjectieven als "hartverwarmend" op. Ook op sociale media leverde het de man alleen maar positieve commentaren op:

Uiteindelijk werd de man beloond voor zijn inzet en kwamen de voetballers hem persoonlijk bedanken, zo bleek uit een filmpje dat Beardwell zelf op Twitter plaatste na de verloren wedstrijd:

Meest gelezen