Videospeler inladen...

Frankrijk gaat afgewezen asielzoekers sneller land uitzetten

De Franse regering wil dat afgewezen asielzoekers sneller het land uit kunnen worden gezet. Maar tegelijkertijd wil ze ook dat asielzoekers wiens aanvraag is goedgekeurd, beter worden opgevangen.  

De regering Macron heeft het plan vandaag voorgesteld. Asielzoekers zullen hun asielaanvraag vanaf nu ook binnen de zes maanden moeten doen. Tot nu toe hadden ze daar een jaar de tijd voor. De linkse oppositie vindt dat de wet te hard is voor asielzoekers, rechts vindt het dan weer niet ver genoeg gaan.

Frankrijk gaat ook vaker zelf bepalen wie het land binnen mag en wie niet. Zo zullen hoog opgeleiden wel nog makkelijk naar Frankrijk kunnen komen. En voor buitenlanders met medische problemen komt er een speciaal gezondheidspaspoort, waarmee ze dan naar Frankrijk kunnen komen voor een behandeling, op voorwaarde dat ze genoeg geld hebben om zelf de volledige zorg te betalen.   

Meest gelezen