Videospeler inladen...

Syriër in Oost-Ghouta: "Bombardementen zijn al meer dan tien uur bezig"

De Syriër Abdullah Al-Hafi is een van de 400.000 burgers die nog vastzitten in Oost-Ghouta. Onze collega Majd Khalifeh sprak hem via het internet over de zware bombardementen die aan de gang zijn. Sinds zondag vielen er meer dan 300 doden.

 De internationale gemeenschap spreekt van een humanitaire catastrofe en roept op tot een onmiddellijk staakt-het-vuren om noodhulp te verlenen en slachtoffers te evacueren.

Ook de Hoge VN-Commissaris voor de Mensenrechten Zeid Ra'ad al-Hoessein heeft het geweld in de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta bekritiseerd. "Stop de afschuwelijke vernietiging in Oost-Ghouta", zei hij in Genève. "Hoeveel wreedheid is nog nodig, opdat de internationale gemeenschap eindelijk zegt: genoeg dode kinderen, genoeg verwoeste families, genoeg geweld?", aldus al-Hoessein.

Volgens al-Hoessein zijn sinds de bombardementen en raketbeschietingen door de Syrische regering en haar bondgenoten sinds 4 februari minstens 346 mensen om het leven gekomen. Ook raakten 878 anderen gewond. Het echte aantal slachtoffers zal waarschijnlijk nog een pak hoger liggen.

Enkel op maandag kwamen al 92 mensen om het leven tijdens een bombardement van 13 uur.

Meest gelezen