Meer dan 50 meisjes vermist in Nigeria nadat Boko Haram dorp heeft aangevallen

Meer dan 50 jonge vrouwen zijn vermist nadat Boko Haram een dorp in het noorden van Nigeria heeft aangevallen, waar ook een internaat voor meisjes is gevestigd, dat meldt de Nigeriaanse politie. 

Na een aanval op het dorp Dapchi in het Noorden van Nigeria door terreurorganisatie Boko Haram zijn meer dan 50 meisjes vermist. In het dorp is de Government Girls Secondary School gevestigd waar 926 studenten schoollopen. 

“De autoriteiten beschikken niet over geloofwaardige informatie dat de vermiste vrouwen effectief door Boko Haram werden ontvoerd”, dat zegt Abdullahi Bego, woordvoerder van de gouverneur in de staat Yobe. Maar enkele getuigen beweren dat de meisjes wel werden meegenomen door dezelfde gewapende militanten die in april 2014 ook 276 meisjes in de school in Chibok hebben ontvoerd.

"Meer dan 50 van de 926 studenten van de school ontbreken nog steeds", kon een lokaal politieagent bevestigen. Maar de autoriteiten willen het geen ontvoering noemen en beweren dat veel van de meisjes en leraren de struiken zijn ingevlucht en nog steeds gevonden kunnen worden.

"Ik deel de angst van alle ouders en begeleiders"

"Ik deel de angst van alle ouders en begeleiders van de meisjes die nog steeds worden vermist," tweette de Nigeriaanse president Muhammadu Buhari. "Ik wil ze verzekeren dat we er alles aan doen om de veilige terugkeer van alle meisjes te garanderen."

Maandagavond vielen gewapende Boko Haram-strijders het dorp Dapchi binnen. Veel bewoners en studenten, konden voor de aankomst van Boko Haram in het dorp de struiken invluchten.

De aanval komt vier jaar nadat Boko Haram meer dan 270 meisjes van een school in de stad Chibok heeft ontvoerd.

Meest gelezen