Opnieuw fietser aangereden door vrachtwagen

Op de Dendermondsesteenweg in Lebbeke is vanmorgen een vrachtwagenbestuurder tegen een fietster gebotst, toen hij rechtsaf wilde slaan. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het verkeersongeval gebeurde rond 10 uur vanmorgen. Een man van 39 uit Juprelle wilde met zijn vrachtwagen rechtsaf slaan, maar botste daarbij tegen een fietster van 63. De vrouw uit Lebbeke is met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Maandagmorgen was er al een gelijkaardig ongeval op een gevaarlijk kruispunt in Oostakker bij Gent. Een meisje van 16 overleed toen ze op de fiets werd aangereden door een vrachtwagen. Het bewuste kruispunt bleek al 15 jaar lang op een lijst van zogenaamde "zwarte" punten te staan.

Meest gelezen