2018 Invision

Oprah volgt voorbeeld Clooneys, half miljoen voor wapenprotest

Oprah Winfrey doneert 500.000 dollar (ongeveer 405.000 euro) aan "March for our lives". Dat tweette ze zelf gisterennacht. Hierin volgt ze het voorbeeld van de familie Clooney.

Oprah Winfrey doneert net als George en Amal Clooney 500.000 dollar (zo'n 405.000 euro) aan "March for our lives". Dat liet ze gisteren zelf weten op Twitter. De "March for our lives" of "Mars voor ons leven" is een protestmars tegen de wapenwet in de Verenigde Staten en zal op 24 maart plaatsvinden in de hoofdstad, Washington D.C.

George en Amal doen het ook

Gisteren lieten George en Amal Clooney al weten dat zij een half miljoen dollar aan de protestmars zullen doneren. Sindsdien hebben verschillende bekende Amerikanen hun voorbeeld gevolgd. Oprah tweette zelf dat ze het voorbeeld van de Clooneys zal volgen. "George en Amal, ik ben het ongelooflijk eens met jullie. Ik sluit me  bij jullie aan en zal ook 500.000 dollar doneren." 

Dat geld komt dus terecht bij de "Mars voor ons leven", een protestmars tegen de wapenwet die wordt georganiseerd door vijf scholieren die het schietincident overleefden op de middelbare school in Parkland, Florida. Oprah looft de moed van de jongeren, die haar doen denken aan de Freedom Riders uit de jaren 60. Dat was een groep jongeren die opkwam tegen de segregatie tussen blanken en zwarten in Amerika. "Zij zeiden ook, we hebben GENOEG en onze stemmen zullen gehoord worden," schrijft de talkshowpresentator verder in haar tweet.

Ik ben trots op deze jongeren. Zij tonen een engagement dat hun leeftijd overstijgt.

Steven Spielberg, regisseur

Een golf van solidariteit

Heel wat andere sterren in en rond Hollywood hebben al laten weten dat ze de protestmars zullen steunen, dat meldt Variety. Zo zal ook Steven Spielberg een half miljoen dollar doneren. "Kate (de vrouw van Spielberg) en ik zijn trots op deze moedige jongeren. Zij tonen een engagement dat hun leeftijd overstijgt." Jeffrey Katzenberg, Spielbergs collega en medeoprichter van Dream Works, heeft laten weten dat ook hij de som aan "March for our lives" zal geven. Net als de familie Clooney zal Katzenberg samen met zijn vrouw  deelnemen aan de mars in Washington D.C. "Marilyn en ik zijn trots om naast deze moedige jonge leiders van Parkland te staan. Ze hebben hun pijn en rouw omgezet in actie." 

Meest gelezen