Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Puigdemont mag geen lezing komen geven in de Kamer

De afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont mag geen lezing komen geven in de Kamer. N-VA-Kamerlid Peter Luykx had daarvoor een vraag ingediend, maar de Conferentie van de Fractievoorzitters heeft dat geweigerd.

Kamerlid Luykx had een aanvraag ingediend voor het gebruik van een congreszaal van de Kamer waar Puigdemont te gast zou zijn voor een middaglezing. Dat zou volgende week moeten plaatsvinden, maar het gaat niet door.

De fractievoorzitters moesten daarvoor namelijk in consensus het licht op groen zetten en dat is niet gelukt. Gisteren hoopte de N-VA-fractievoorzitter Peter De Roover nog op de "democratische ingesteldheid" van zijn collega's.

Peter Luykx reageert ontgoocheld: "Het is hallucinant dat zelfs in de bakermat van vrije meningsuiting – het parlement – een democratisch verkozen parlementslid niet toegelaten wordt om te komen spreken".

Meest gelezen