The Crystal Ship palmt Oostende voor 3e keer in

The Crystal Ship zal vanaf 7 april voor het 3e jaar op rij Oostende inpalmen met imponerende muurschilderijen op verschillende locaties. Het kunstenfestival is vandaag voorgesteld.

The Crystal Ship in Oostende is de voorbije jaren een schot in de roos geweest. Met dit project wou de stad kunst via grote muurschilderijen in verschillende wijken dichter bij de mensen brengen. De voorbije edities bezochten al meer dan 100.000 personen het gratis kunstentraject.

Omdat veel bestaande muurschilderijen gewoon blijven, wordt het project en het traject groter. Dit jaar gaan opnieuw een vijftiental internationale kunstenaars aan de slag zoals A Squid Called Sebastian (België), Ben Slow (Verenigd Koninkrijk), Colectivo Licuado (Uruguay), Etam Cru (Polen), Icy & Sot (Ierland), Jaune (België), Joachim (België), Matthew Dawn (België), Milu Correch (Argentinië), Oak Oak (Frankrijk), Telmo & Miel (Nederland) en Zoer x Velvet (Frankrijk).

"De verzameling van kunstwerken in de Oostendse openbare ruimte is al indrukwekkend en wordt dankzij de 3e editie nog grootser", zegt curator Bjørn Van Poucke. "Ons festival is intussen bij heel wat kunstenaars bekend. De unieke sfeer van de Stad aan Zee wordt door velen naar voren geschoven als de voornaamste reden om naar Oostende af te reizen. Dit zijn natuurlijk ambassadeurs waar we uitermate trots op zijn." Op de volledige line-up is het nog wachten tot 28 maart.

Leonard Cohen

Voor de nieuwe editie werkt het festival samen met Sammy Slabbinck voor de creatie van een uniek campagnebeeld. In augustus 2016 ontwierp de West-Vlaming al de cover van "You want it darker" voor Leonard Cohen (zie archiefvideo onder). "We ontvingen al heel wat kunstenaars met telkens een eigen en unieke stijl. Deze artiest biedt zeker ook een meerwaarde voor ons festival. De collage-artiest wordt internationaal heel hard gesmaakt en creëert nu dus nieuw werk voor ons", zegt Van Poucke.

Videospeler inladen...

The Crystal Ship is het grootste project in zijn soort in Europa. De kunstwerken van deze editie zullen permanent te bewonderen blijven in Oostende. Tijdens de eerste week van de paasvakantie kan u de artiesten volop aan het werk zien. Op de feestelijke opening op 7 april zijn alle werken klaar en wordt de vernieuwde fiets- en wandelroute gelanceerd die de verbinding maakt tussen alle gerealiseerde kunstwerken van de drie edities.

A Squid Called Sebastian
Joachim
Jaune

Meest gelezen