Kankerpatiënten in Genk kunnen voortaan thuis bloed laten afnemen

Het ziekenhuis Oost Limburg laat voortaan thuis bloed afnemen bij kankerpatiënten. Zo moeten die mensen geen uren meer wachten in het ziekenhuis op de uitslag, de dokter en de bereiding van de medicatie vooraleer hun chemokuur van start kan gaan.

De behandeling van kankerpatiënten in het ZOL wordt een stukje draaglijker. Een thuisverpleegkundige neemt voortaan bloed af bij de patiënten thuis en verstuurt het met een koerierdienst naar het ziekenhuis. Zo moeten ze geen uren meer wachten op hun behandeling in het daghospitaal.

Oncologe Wendy De Roock van het ZOL: "Het is toch een pak minder belastend omdat ze minder tijd moeten doorbrengen in het ziekenhuis. En als hun bloedwaarden niet goed genoeg zijn, moeten ze niet voor niets naar het ziekenhuis komen."

Het systeem wordt nu uitgetest met een twintigtal patiënten van De Roock en iedereen is enthousiast. "De patiënten winnen aan tijd en comfort en het daghospitaal kan zich nu beter organiseren waardoor de wachttijd voor iedereen daalt. Ook enkele andere oncologen in het ZOL gaan vanaf volgende week op deze manier werken." 

 

Meest gelezen