#ArmMeWith: leraars protesteren tegen plan Trump om hen te bewapenen

In de Verenigde Staten protesteren leraars tegen het voorstel van Trump om hen te bewapenen. Ze doen dat op Twitter onder de hashtag #ArmMeWith. "In plaats van ons een wapen te geven, geef ons liever… vul zelf maar aan", is de boodschap.

Het symbolische protest van de leerkrachten is een reactie op recente uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump. Na de dodelijke schietpartij in Florida op 14 februari stelde hij voor om leraars te bewapenen. Ze zouden een verborgen wapen dragen en een speciale opleiding krijgen om ermee te leren omgaan, aldus de president.

Volgens Trump zouden leerkrachten met een wapen beter in staat zijn om zichzelf en hun leerlingen te verdedigen. Hij is er bovendien van overtuigd dat het potentiële daders zal afschrikken. "We moeten offensief zijn, verdediging alleen is niet genoeg!" zegt Trump op Twitter.

Bewapen onze scholen met kennis en extra werkingsmiddelen, in plaats van met geschut

#ArmMeWith

Veel leerkrachten zijn het duidelijk niet eens met de standpunten van Trump. Dat laten ze massaal blijken op sociale media. Onder de hastag #ArmMeWith vragen ze om hen met vanalles te bewapenen, zolang het maar geen wapens zijn. De centrale vraag? "Bewapen onze scholen met kennis en extra werkingsmiddelen, in plaats van met geschut."

Meest gelezen