"Ook al vliegen die kleine momenten voorbij, ze zijn zo belangrijk”

Het zit ‘m vaak in de kleine dingen, maar de emoties erbij zijn even puur. In het dagelijkse leven zijn die momenten schering en inslag, maar eens we ze beseffen, zijn ze al verdwenen. En beperken we ons vaak in herinneringen tot de grote emoties, die samengaan met belangrijke gebeurtenissen in ons leven. De Amerikaanse fotograaf-kunstenaar Curtis Wiklund wil juist die pure emotie van de kleine dingen vastleggen in zijn tekeningen. Met die "finding love in the little moments" weet hij intussen te scoren op sociale media.

Voor de inspiratie van zijn tekeningen grijpt Wiklund terug naar zijn gezin, met zijn vrouw Jordin en hun 2 kinderen, Casen en Hayden. Curtis en Jordin zijn intussen 8 jaar getrouwd en een 3e kind is op komst. Dit na een moeilijke periode met 2 miskramen.

Curtis Wiklund op nieuwswebsite Huffington Post: "Het was de eerste miskraam die mij er opnieuw toe bracht om te gaan tekenen. Ik voelde dat ik dat nodig had, zoals iemand anders bijvoorbeeld muziek gaat maken, of een dagboek begint, of gaat joggen. Mijn hulpmiddel bij het verwerkingsproces was het tekenen."

"Bovendien was er nog een 2e voordeel, namelijk op die manier kon ik het leven van mijn gezin van bewijsmateriaal voorzien. Omdat ik juist die dingen teken die me raken. Vaak gaan die ongemerkt voorbij in iemands dagelijkse leven en kan je er ook moeilijk met iemand anders over praten. Maar eens getekend hoop ik dat anderen beseffen wat ik bedoel."

"Het zijn vaak de meest simpele dingen die ik in een tekening verwerk. Mocht ik dat niet getekend hebben, dan zou ik die momenten sowieso al vergeten zijn. Terwijl het momenten zijn die ik eigenlijk nooit wil vergeten."

"De tekeningen helpen me om die snel voorbijvliegende momenten te waarderen. En ze helpen me zelfs, als ik het moeilijk heb, doorheen die periode. Met in mijn achterhoofd, misschien kunnen deze tekeningen ook iemand anders helpen."

"Het is troostend om kunstenaars te vinden die je raken. Wel, als mijn eerlijkheid iemand anders in zijn dagelijkse reilen en zeilen troost kan bieden, dan ben ik blij dat ik mijn tekeningen online kan delen en ze niet alleen voor mezelf oppot."

Mocht u nog meer tekeningen willen zien, dat kan op Wiklunds account op Instagram en Facebook . Hier beneden kunt u nog een "echte" foto van het koppel zien:

Meest gelezen