2 jaar cel voor voetbalmakelaar die trainers en spelers oplichtte

Een voetbalmakelaar uit Zaventem is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Hij lichtte profvoetballers en -trainers op die op zoek waren naar een nieuwe club. Onder zijn slachtoffers zijn enkele bekende namen, zoals Hugo Broos en Lierse-speler Koen Weuts.

De man van 36 stelde zich voor als makelaar die spelers naar Dubai, Qatar en Iran kon transfereren. SK Lierse-speler Koen Weuts ging met hem in zee, maar moest zelf 650 euro betalen voor een vliegtuigticket toen hij naar Duabi wilde vliegen. Een bewijs voor dat ticket kreeg hij nooit. De deal met de club uit Dubai werd uiteindelijk afgeblazen. De makelaar probeerde ook enkele bekende trainers op te lichten, zoals Aad De Mos, Hugo Broos en Jan Ceulemens, maar zij trapten niet in de val.

Het parket van Halle-Vilvoorde vervolgde de man voor valsheid in geschrifte, oplichting en poging tot oplichting. De rechtbank achtte de feiten vandaag bewezen en veroordeelde de malafide makelaar tot een effectieve gevangenisstraf van twee jaar. 

Meest gelezen