Videospeler inladen...

Bracke: "Zelfs vanop de 27e plaats zal ik zeer zichtbaar zijn"

Siegfried Bracke (N-VA) is naar eigen zeggen tevreden met zijn 27e plaats op de N-VA lijst voor de gemeenteraads­verkiezingen in Gent. "Ik heb dat zelf voorgesteld. De plaats doet er niet toe. Ik blijf geëngageerd, ik blijf tweeten en ik blijf campagne voeren."

Bracke ontkent dat hij ooit gezegd zou hebben dat hij lijsttrekker voor de gemeenteraads­verkiezingen wil zijn. "Ik ben 65, met ongelooflijk veel goesting om mee te doen in oktober. Maar ik heb nooit een beslissing gemaakt over het lijsttrekkerschap." Bracke zou enkel verklaard hebben "ter beschikking" te staan van de partij. "En ik sta nog steeds ter beschikking."

"Zelfs vanop de 27e plaats zal ik zeer zichtbaar zijn. Het feit dat u me hier nu over interviewt toont dat ook aan", zegt Bracke. "Ik wil ook respect vragen voor de mensen die op plaats 26 en 28 zullen staan." Bracke onderstreept dat hij meedoet om verkozen te worden.

"We hebben een heel aantrekkelijk programma voor Gent en een wissel van systeem is hier meer dan ooit aan de orde."

Videospeler inladen...

Meest gelezen