Burgemeester Nieuwpoort wil strengere regels voor torenkranen

De burgemeester van Nieuwpoort, Geert Vanden Broucke (CD&V), wil strengere regels voor torenkranen aan de kust. Dat zegt hij nadat in de kerstvakantie een grote torenkraan op een appartement is gevallen. Concreet zouden bouwbedrijven elke maand een nieuw keuringsattest moeten kunnen voorleggen. 

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar kwam in Nieuwpoort een vrouw om het leven toen een torenkraan op een appartementsgebouw viel door hevige rukwinden. Verschillende apparemementen werden vernield. 

Burgemeester Vanden Broucke wil zulke drama's voorkomen in de toekomst. Concreet wil hij dat bouwbedrijven elke maand een nieuw keuringsattest kunnen voorleggen voor hun torenkranen. En ze zullen ook boetes kunnen krijgen als ze hun kranen te lang laten staan. 

De burgemeester hoopt dat de andere kustburgemeesters achter zijn idee staan. "Ik sta er uiteraard voor 100 procent achter", zegt Ivan De Clerck alvast. Hij is de burgemeester van Blankenberge. "Ook hier zullen we een aangepast politiereglement uitschrijven."

Meest gelezen