Militairen redden tientallen Nigeriaanse meisjes na aanval op Boko Haram

Een deel van de Nigeriaanse meisjes, die vermist waren na een aanval door terreurgroep Boko Haram, is terecht. Tientallen meisjes zijn volgens lokale media door het leger gered. Hoeveel het er precies zijn, is niet duidelijk. 

Begin deze week was er een aanval van Boko Haram op een dorpsschool in Dapchi, een dorp in het noorden van Nigeria. Tientallen meisjes waren nadien vermist. Afhankelijk van de bron ging het om 50 tot wel 100 meisjes. 

Een deel van die meisjes is nu terug, zo melden lokale media. Ze werden door militairen "gered van de terroristen die hen ontvoerden", zo zeggen de autoriteiten.

Om hoeveel meisjes het gaat, is voorlopig nog niet duidelijk. Enkele ouders zeiden tegen persagentschap Reuters dat 76 meisjes zijn teruggevonden. 13 anderen zijn nog steeds vermist. Daarnaast zouden ook 2 meisjes dood teruggevonden zijn. 

De aanval doet denken aan de ontvoering van meer dan 270 Nigeriaanse meisjes in 2014 in Chibok. De zaak trok wereldwijd de aandacht, onder meer Michelle Obama zette zich toen in voor een campagne om de meisjes terug te vinden. Een groot deel van hen is intussen terecht.

Meest gelezen