Duvel Moortgat neemt Italiaanse brouwer over

Duvel Moortgat neemt een groot deel van de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato over. In totaal heeft de Belgische brouwer 70 procent van de aandelen in handen.

De kleinere Italiaanse brouwerij uit Soragna, nabij Parma, blijft onder de leiding van de oprichters Manuel Piccoli en Giovanni Campari, zo meldt Duvel Moortgat. 

De overname door de Belgische brouwer moet vooral de bieren van de Italiaanse brouwerij internationaal laten groeien. "Vanuit onze generatielange ervaring zullen we Birrificio del Ducato ondersteunen en er samen voor zorgen dat deze speciaalbieren ook geproefd kunnen worden in de rest van de wereld", zegt CEO Michel Moortgat in een persbericht.

Verschillende voorstellen

De oprichters van de Italiaanse "craftbrewer" kregen de voorbije jaren naar eigen zeggen verschillende voorstellen van een aantal grote bierbedrijven. Ze kozen bewust voor Duvel Moortgat: Duvel heeft "nooit voorgesteld om een andere koers te varen wat onze bierproductie, merkenpositie of commerciële attitude aangaat", klinkt het.

Met Birrificio del Ducato erbij telt Duvel tien brouwerijen. Het gaat om Brouwerij Duvel in Puurs, Brasserie d'Achouffe in Houffalize, Brouwerij De Koninck in Antwerpen, Brouwerij Liefmans in Oudenaarde en brouwerijen in Tsjechië, Amerika, Nederland en dus Italië.

5.000 hectoliter

Birrificio del Ducato werd opgestart in 2007. Eind 2016 was er een productie van net geen 5.000 hecotliter. De brouwerij telt 15 werknemers. Het bedrijf, gespecialiseerd in zure bieren, heeft twintig verschillende bieren.

Meest gelezen