© VRT - Joost Joossen

Frank Raes geeft de finale van het WK Voetbal door aan Filip Joos

Filip Joos en niet Frank Raes zal commentaar leveren bij de finale van het WK Voetbal in Rusland. Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd. "Drie jaar geleden, in de aanloop naar het EK, is beslist dat ik de finale van het EK zou doen en dat Filip straks de WK-finale mag becommentariëren. Ik vond dat een goeie afspraak", klinkt het.

Frank Raes leverde de commentaar bij de finales van 1994 (VS), 1998 (Frankrijk), 2010 (Zuid-Afrika) en (2014) Brazilië. Filip Joos zal nu de finale in Rusland volgen.

Maar het is niet dat Raes op zijn lauweren gaat rusten: "Ik heb in Rusland nog altijd 12 matchen, waaronder een kwartfinale en een halve finale. Ik mag ook al twee van de drie groepswedstrijden van de Rode Duivels becommentariëren."  

Raes heeft geen problemen met de overdracht, in tegendeel.  "Ik zal bovendien 64 jaar zijn als het WK begint", zegt Raes. "Dan is het tijd dat je de jeugd voorlaat."

Meest gelezen