Het was koud maar dat deerde Jennifer Lawrence niet.
Invision

Jennifer Lawrence bewijst dat een foto niet álles zegt: ze had géén jas van de collega's nodig

Eén foto van een vrouw in een weinig verhullende jurk en vier mannen met een (dikke) jas aan. Dát was genoeg om pers en Twitterland op hol te doen slaan. Jennifer Lawrence zelf was er niet mee gediend dat haar kledingkeuze ter discussie stond.  "Dit is belachelijk, dit is geen feminisme", reageerde ze.

Lawrence schittert in "Red Sparrow" en kwam met haar mannelijke collega's de film voorstellen in Londen. Daar hoort een fotoshoot bij en Lawrence trok een sexy zwarte Versace-jurk aan met open stiletto's. Haar mannelijke collega's, onder wie Matthias Schoenaerts, waren iets warmer aangekleed.

Genoeg voor de Britse journaliste Helen Lewis te tweeten hoe opvallend de verschillen wel waren. "Een bedroevend beeld, zeker omdat het buiten verdorie vriest. Gelijkheid zou zijn dat Lawrence een jas krijgt en Jeremy Irons met blote billen poseert", stelde Lewis. Onder meer The Independent kopte dat "Seksisme in Hollywood blijft bestaan".   

Maar wat denkt Lawrence er zelf over? Op Facebook laat ze weten "beledigd" te zijn. "Die jurk was fenomenaal. En dan zou ik die bedekken met een jas of sjaal? Ik was vijf minuten buiten. Ik zou in de sneeuw gestaan hebben voor die jurk, omdat ik van mode hou en het was mijn keuze. Dit is seksistisch, dit is belachelijk, dit is geen feminisme... ."

Ward Verrijcken sprak met Jennifer Lawrence over "Red sparrow", Matthias Schoenaerts en haar carrière. Bekijk de gesprekken hieronder:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen