Poëzieweek doet poëzie kopen

Tijdens de voorbije Poëzieweek zijn in Vlaanderen dubbel zoveel bundels verkocht; in Nederland was er een stijging met 69%.  De jonge Siel Verhanneman verkocht het best in Vlaanderen.

De verkoop van dichtbundels is doorgaans niet groot; hoewel de belangstelling voor poëzie op een podium of via het internet er zeker wel is. Maar de Poëzieweek doet duidelijk poëzie kopen, op papier. Vergeleken met een gewone week zijn eind januari in Vlaanderen 100% meer bundels verkocht en in Nederland bijna 70%.

De best verkochte dichtbundel in Vlaanderen was “Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn” van de jonge “Instagramdichter” Siel Verhanneman (foto) en in Nederland "Open ogen" van Remco Campert. Op de tweede plaats in Vlaanderen staat  Maarten Inghels met "Contact", zijn verzameld werk als stadsdichter van Antwerpen. De nummer drie in Vlaanderen is de nummer een in Nederland: Remco Campert met "Open Ogen". 

Peter Verhelst trad de hele week op met zijn Poëziegeschenk “Wat ons had kunnen zijn”. Dat verscheen in een oplage van 14.500 exemplaren. Het werd door de boekwinkel in Nederland en Vlaanderen cadeau gedaan bij aankoop van €12,50 aan poëzie.

Deze 6de editie van de Poëzieweek had als thema "theater". Volgend jaar vindt de Poëzieweek plaats van  31 januari tot en met 6 februari 2019.

Meest gelezen