Nicolas Maeterlinck

Politie pakt negen migranten op in industriezone Temse

Negen migranten hadden zich verscholen in een vrachtwagen. Bij het lossen van de vrachtwagen gingen er verschillende mensen lopen, de politie kon hen iets later oppakken. 

Het was rond 10.30 uur toen iemand zag hoe een negental personen ontsnapten uit een vrachtwagen, die goederen moest leveren. Hij sloeg alarm bij de politie en na een korte zoekactie werden de personen ingerekend.

"Ze werden gevonden ter hoogte van garage Jacobs in Sint-NIklaas, de collega's van Sint-Niklaas hebben vier personen opgepakt, wij hebben er vijf weten op te pakken", zgt Cathy De Bruyne van de politie van Temse. "Ze zijn daarna allemaal overgebracht naar het commissariaat voor verdere afhandeling."

En die "verdere afhandeling", dat is werk voor de Dienst Vreemdelingenzaken én het parket.

Meest gelezen