Videospeler inladen...

Premier Charles Michel: "Parlement krijgt inzage in studie kernuitstap, energiepact nog dit jaar"

De federale regering zal de nieuwe studie over de kernuitstap overmaken aan het parlement en aan de deelstaten. Dat heeft premier Charles Michel (MR) gezegd in de Kamer. De premier herhaalde dat de regering dit jaar nog beslist over het energiepact.

De regering heeft de bewuste studie besteld nadat de N-VA op de rem was gaan staan in de discussie over het energiepact. De Vlaams-nationalisten vrezen voor de bevoorradingszekerheid en de energieprijs als de kerncentrales daadwerkelijk in 2025 sluiten.

In een interview zei minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR) deze week dat de kernuitstap elk gezin 15 euro per jaar zou kosten, zonder btw. Ze baseerde zich daarvoor op de nieuwe studie.

Elke fractie in de Kamer, op de MR van Marghem na, wilde inzage in die studie, maar de minister wilde gisteren het rapport pas vrijgeven als het debat binnen de regering was afgerond. Die inzage komt er nu toch, bevestigt de premier.

De komende weken zal de regering alle gegevens verder analyseren. Michel heeft alvast gevraagd om alle gegevens over te maken aan het parlement en aan de deelstaten. Hij wil zo snel mogelijk een beslissing over een energiepact, in elk geval nog dit jaar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen